THE TESTIMONIES

These men have worked with me closely and Pivoted from Prison
to Paradise.

Deelnemer Savage Leader 1-1 traject

1° Had je twijfels om vooraf te starten?

Ik was er zeker van om te starten. Die keuze heb ik lang overwogen. Ik had wel wat twijfels omdat ik niet helemaal wist wat er ging komen en in welke vorm het traject zou zijn.

2° Wat was jouw situatie/probleem?

Ik was kapot. Ik had relatieproblemen en kon niet omgaan met de gevoelens die ik voelde. Er moest echt wat gebeuren. Ik had veel stress met als gevolg dat ik erg last had van mij schouder.

3° Wat voor impact had dit?

Ik voelde me alleen en heel erg opgejaagd. Alsof ik constant op mijn tenen liep. Ik was onzeker over de keuzes die ik maakte. Ik had geen idee hoe ik om moest gaan met wat ik voelde en kon deze vaak niet benoemen. Ik voelde me verschrikkelijk eenzaam en machteloos.

4° Hoe is onze samenwerking verlopen?

Ik heb geleerd om wat ik vanbinnen ervaar, op een praktische wijze te vertalen. Door de gecreëerde strategie kan ik telkens doorpakken om van prison naar paradise te gaan. Ik neem leiding over mijn leven. Ik voel me zelfverzekerd, heb mijn doelen helder en behaal deze ook. Als ik ze misloop dan heb ik de tools om te evalueren en bij te sturen. Ik zit lekker in mijn vel en mag zijn wie ik ben. Met al mijn struggles en problemen. Op elk vlak van mijn leven zie ik hier de uitwerking ervan.

Wat is er nu mogelijk voor jou?

 • Genieten van de kleine dingen in het leven.
 • Doelgericht werken en doorpakken waar nodig.
 • Een goede balans tussen werk en privé.

Wat is je grootste doorbraak geweest?

 • De grootste doorbraak is dat ik er nu echt kan zijn voor mijn vrouw en kinderen.
 • Daarnaast dat ik mij doelen helder heb en een strategie heb om deze te bereiken.
 • Ik weet wie ik ben als man, ik ervaar vrede en ben besluitvaardiger geworden.

5° Aan wie raad je dit traject aan?

Ik raad dit traject aan alle mannen aan tussen de 25 en 45 jaar. Het is zo ontzettend waardevol om door Domien begeleid te worden. Door de persoonlijke begeleiding heeft hij mij gebracht waar ik alleen nooit zou komen. Ik kom zeker terug!

6° Wat waardeer je aan mij?

Ik waardeer je omdat je echt alles geeft wat je hebt. Je eerlijkheid en openheid maakt dat het een heel veilige plek is om coaching te krijgen. Je pakt door en creëert een duidelijke strategie, wat ik enorm waardeer! Op alle gebieden van mijn leven heeft dit een zeer positieve uitwerking. Bedankt man!

Read more

~ Kees Frietema - Zaakvoerder Kees Verduurzaamt BV

Deelnemer Savage Leader 1-1 traject

1° Had je twijfels om vooraf te starten?

We hebben elkaar leren kennen tijdens mijn traject met Alex. Er was en klik en er ontstond vertrouwen. We hebben eerst nog een 1-1 sessie gehad waarin je mij meenam hoe je mij kon helpen en waaraan we zouden werken. Daarna ben ik ingestapt.

2° Wat was jouw situatie/probleem?

Gevoelens van onmacht, onrust en angst waren vaak aanwezig waardoor ik vaak tegen onzekerheid en perfectionisme aanliep. Ik had nog steeds last van lichamelijke klachten (heup) en duizeligheid. Zat in de knoop met mijn zoektocht naar mijn nieuwe job aangezien ik die periode was gestopt met mijn huidige job. Miste daadkracht en zelfvertrouwen. Veel in het hoofd zitten en weinig structuur hebben!

3° Wat voor impact had dit?

Dit was niet alleen mogelijk, had iemand nodig die mij lootste door zaken zoals liefdesverdriet, positie nemen als jonge man in deze maatschappij en problemen op vlak van werk. Mijn heup zat me tegen in het sporten en ook met stress momenten. We hebben samen gekeken welke zaken ik kon loslaten en waar ik moest doorpakken zodat ik niet de hele tijd op dezelfde rotonde bleef rijden.

4° Hoe is onze samenwerking verlopen?

Door onze samenwerking voel ik mij sterker en matuurder. Ik sta meer achter mijn beslissingen die ik neem, ik heb meer discipline en geloof meer in mijn kwaliteiten. Ik kan ook echt zeggen dat de 'heup' blessure weg is. nog wel steeds last van duizelingen, maar dat ga ook weg gaan voel ik. De grootste doorbraak voor mij was met daadkracht zoeken naar een nieuwe job, mijn appartement dat ik heb gevonden en bepaalde emotionele zaken losgelaten (o.a. op vlak van relaties).

Wat is er nu mogelijk voor jou?

 • Ik sta met zelfvertrouwen in het leven.
 • Ik handel me daadkracht en voel me krachtig en sterk.
 • Het is veel makkelijk om beslissingen te maken voor mezelf.
 • Ik sta doelgerichter in mijn leven op vlak van mijn gezondheid, relaties, werk...

Wat is je grootste doorbraak geweest?

 • Mijn heup blessure is weg.
 • Ik heb de moed gehad om mijn vorige job te stoppen, ik heb een nieuwe job gevonden en ben een opleiding begonnen.
 • Ik heb een appartement gevonden.
 • Ik heb oude liefdespijn kunnen loslaten
 • Er zijn nieuwe ideëen ontstaan op gebied van werk en interesses op vlak van sport dat ik hiervoor nooit had kunnen verwachten.

5° Aan wie raad je dit traject aan?

Aan (jonge) mannen die aanlopen tegen laag zelfvertrouwen, angsten of chaos in hun hoofd. Mannen die op zoek zijn op vlak van werk, relaties of richting in hun leven. Dit traject heeft ook een positieve invloed gehad op mijn lichamelijke klachten, sportprestaties, relaties en werkvlak.

6° Wat waardeer je aan mij?

Ik waardeer je openheid, eerlijkheid en veiligheid. Wat vooral voor mij een meerwaarde was, was hoe jij naar bepaalde zaken kijkt zoals relaties, performance, gezondheid, geloof, opvoeding, etc. Ik kon alles op tafel gooien en we gingen ook praktisch en strategisch aan de slag. Er waren zaken die ik voordien nog niet wist en die ervoor gezorgd hebben dat ik mij sterker en matuurder voel. Ook de persoonlijke en directe aanpak zorgden ervoor dat er voor mij heel wat deuren zijn opengegaan.

Read more

~ Toon S.

Deelnemer Savage Leaders Groepstraject 

1° Met welk probleem zat je voor onze samenwerking?

Balance: Moeizame relatie met partner. Gemis aan verbinding. Ik miste veiligheid en vrijheid en had moeite met me open te stellen. Moeite met plek innemen en krijgen.

Body: Al jaren niet meer consequent aan het sporten, laat staan aan krachttraining doen. Stevig “buikje” waar ik me al jaren voor schaam.

Being: Een gebrek aan diepgang en innerlijke rust. Continue op zoek naar afleiding.

Business: Ondanks uitbouwen van een mooie en goed draaiende praktijk, geen goede cash flow. Daarnaast ook een gebrek aan structuur en overtuiging.

2° Wat voor impact had dit?

Ik miste vertrouwen en geloof in mijn relatie, was de voortdurende strijd en conflicten meer dan beu en had het gevoel dat wat ik ook deed, het toch niet genoeg was. Schaamte rond men fysieke fitheid maar niet de moed om actie te ondernemen. Moedeloos rond het missen van rust in men hoofd en er niet in slagen dit helder te krijgen. Niet onder ogen durven zien dat ik men job niet graag deed en dat deze situatie niet kon blijven aanhouden.

3°Waarom heb je uiteindelijk toch besloten om mijn hulp in te schakelen?

Na fijne, eerdere kennismakingen was de interesse om met jouw aan de slag te gaan al aangewakkerd. Dit door de duidelijke visie en leiderschap die je uitstraalt om mannen in hun kracht te zetten. Dat je daarnaast ook de Warriors Way (Wake Up Warrior) belichaamt en in je coaching integreert sprak me enorm aan.

4° Hoe is onze samenwerking verlopen?

Fucking hell die maanden zijn voorbijgevlogen! Enorm genoten van onze samenwerking en de sessies en knap wat ik hier gepresteerd heb. Ik heb de focus en drive om op dit fundament verder te bouwen. Daarnaast heb ik ook de ervaring en juiste tools om op elke domein verder te groeien en doorbraken te realiseren.

Mijn grootste doorbraken:

Helderheid en diepgang rond de zaken waar we als koppel tegenaanlopen. Beter kunnen benoemen wat er speelt en hier op anticiperen.

Fysiek ben ik serieus wakker geschud en plezier terug gevonden in bewegen. Ontzettend genoten van de training sessies samen en ik train nu 1 a 2 keer per week zelf op mijn praktijk. Ik heb ervaren hoe hard ik dit nodig heb!

Ik ervaar effectief meer rust en vertrouwen. Daarnaast heb ik tools om moeilijkheden om te toveren tot mogelijkheden. En ik heb een ongeëvenaarde focus die ik nog nooit zo ervaren heb en kan inzitten om verder te geraken.

Voor mezelf heb ik uitgemaakt dat mijn huidige werk als osteopaat/praktijkhouder niet mijn pad is. Deze knoop heb ik kunnen doorhakken. De toekomst gaat dus ruimte maken voor andere business opportuniteiten.

5° Zou je dit traject aanraden en AAN wie?
Absoluut! Dit voornamelijk aan ondernemende mannen die klaar zijn om hun shit aan te kijken en stappen
voorruit te zetten op elk gebied van hun leven. Dit vervolgens samen met andere dappere zielen ook om te
buigen. Het is wel belangrijk om zowel in je hoofd, als agenda ruimte om hiermee aan de slag te gaan. Ik zou jou ook absoluut aanraden als coach, mentor en voorbeeld.

7° Wat waardeer je aan mij?
Draagkracht, openheid, durven confronteren, lead by example, integriteit, volwassenheid.

Read more

~ Floris Willem - Zaakvoerder en Osteopaat @ Praktijk Amnis

Deelnemer Savage Leader Traject 1-1

 

1° Had je twijfels om vooraf te starten?

Absoluut geen twijfels, mijn doel was duidelijk. Ik ken jou darnaast al lang genoeg en weet waar je voor staat en gaat. Voor mij was die basis op zich al genoeg was om een eventuele 'drempel' te overbruggen, dit gecombineerd met de 'wil' om iets aan mijn situatie te doen.

2° Wat was jouw situatie/probleem?

Mijn mannelijkheid was té weinig aanwezig, in mijn partner relaties. Vooral het tonen/begrijpen/aanvaarden van het masculine.

Het loslaten, doorbreken en herkennen van (oude) patronen. Hoe kan ik mijn plek innemen als man en wegstappen van het invullen van de verwachtingen van anderen.

Het 'niet weten' naar waar ik wil gaan, wat ik wil bereiken, hoe ik mezelf zie in x-aantal jaar (professioneel, privé en relationeel).

3° Wat voor impact had dit?

Kernwoorden: angst, verdriet, eenzaamheid, verloren, verward, onzeker, boosheid, agressie,

Het woog heel zwaar, ik voelde mij compleet uitgeput en had ik het gevoel niet 'wakker' te worden (brainfog).  Ik stond te ver weg van mezelf.

Vooral de laatste 3 jaren waren heel zwaar omdat ik daar meer het leven van een ander leidde, dan mijn eigen leven.

Het pleasen van mensen (privé en professioneel) had een heel uitputtende impact (zowel fysiek en emotioneel), waardoor ik prikkelbaar was, kort van stof, moe, fysieke pijnen (schouders en nek), teruggetrokken en echt niet aangenaam in de omgang was.

Ik wist niet waar ik naartoe wou gaan, was elke dag zoekende en had nooit het idee 'goed bezig' te zijn. Ik voelde mij "veilig" door in oude programma's en patronen te blijven hangen. Tot mijn lichaam letterlijk 'stop' zei.

Dit is meermaals gebeurd bij mij, waar mijn lichaam volledig in overdrive ging en ik geen uitweg meer zag. Tot wanneer ik het gevoel en de overtuiging kreeg 'dit kan zo niet langer meer', en DAT is het moment dat ik in actie ben geschoten.

Op liefdes niveau had ik de beste relatie ooit, waar we beiden spiegels voor elkaar waren, en dat bracht diepe pijn naar boven. Het waren die pijnlijke stukken (vastberadenheid, in volledige overgave gaan in de relatie en aan mijn partner) die ik niet onder ogen durfde komen waardoor ik steeds weer in de 'fight-flight-freeze' modus kwam en letterlijk wegliep.

Over een tijdspanne van 3 jaar ben ik tot 8x toe weggelopen van de situatie die ik eigenlijk onder ogen had moeten komen, en vooral, voor mezelf had moeten opkomen. Alleen wist ik niet hoe.

4° Hoe is onze samenwerking verlopen?

Mijn verwachting was letterlijk: door elkaar geschud worden en mijn ogen die wagenwijd open gingen, en vooral, geconfronteerd worden met mezelf en de drive krijgen om er effectief iets aan te doen.

Vanaf onze eerste sessie kan ik volmondig zeggen dat mijn verwachtingen ingelost werden. De pijnpunten die aangehaald werden had ik zelfs totaal niet voor mogelijk gehouden.

Bv.: ik dacht dat mijn probleem puur aan 'romantische relaties' lag en dat ik daar niet klaar voor was.

Vanaf de eerste sessie zijn we eigenlijk gaan kijken naar alles BEHALVE dat, net om weg te stappen van wat ik dacht dat het issue was.

Je kent jouw vak en je weet waar je voor staat. De ervaring die je de laatste jaren hebt opgebouwd pas je praktisch toe. Daardoor werd het voor mij begrijpelijk en kon ik er echt iets mee in mijn leven.

Je kaart de problematiek begrijpelijk aan met de nodige subtiliteit. Je dringt geen oplossingen op zonder zelf mee tot inzicht te komen. De sessies waren heel leerrijk en waren in no-time rond omdat het zo vlot ging.

Alleen al de mentale en emotionele rust die ik nu ervaar is helemaal anders dan voor de start van ons traject. Waar ik daarvoor snel in de please-rol ging, kan ik nu rustig kijken naar een situatie en gecontroleerd reageren.

Wat ik ervaar mag er ook zijn en van daaruit mijn plek innemen als man. Dat is voor mij de grootste doorbraak geweest.

5° Aan wie raad je dit traject aan?

 • Aan elke man met de volgende kenmerken: besluiteloos, ongeïnteresseerd, geen initiatief nemen, de vrouw de leiding laat nemen, niet voor zichzelf staan, zijn gezin/partner niet beschermd, wegloopt en gebrek aan richting.
 • Wanneer je niet de energie hebt om uit vermoeiende situatie te geraken en om door te gaan.
 • Naar diegene die op zoek is: naar antwoorden, naar zichzelf, naar het leven.
 • Aan mannen die bereid zijn om eerlijk in de spiegel te kijken en de waarheid te spreken.
 • Voor mannen die fysiek, mentaal en emotioneel op een hoger level willen spelen.

6° Wat waardeer je aan mij?

 • Jij kan alles open, bloot, eerlijk, ongeremd delen, zonder jezelf hiervoor te schamen of te blijven hangen in veroordelen.
 • Je kijkt en luistert, waardoor je op die manier zeer gerichte vragen stelt die leiden tot de kern van de oorzaak.
 • De no-nonsense aanpak, zowel in de workouts als in de coaching sessies. You want results? You go all in or you don't go at all.
 • De kennis die je de afgelopen jaren hebt opgebouwd vanuit verschillende perspectieven. Hoe je dit gebundeld hebt om voor jou het best passende traject op te starten, daar heb ik veel respect voor.
 • Je bent naast coach/begeleider, ook de brother die meegroeit in het traject. Dat waardeer ik enorm.

Read more

~ Ruben Truyen - DJ @ Adjust BE

Na het volgen van een coaching bij Domien is er heel veel duidelijk geworden voor mij. Ik heb terug de juiste prioriteiten. Mijn drive en ambitie zijn terug.

Wat voor mij een hele belangrijke is: mijn rugpijn en andere fysieke klachten zijn zo goed als verdwenen.

Mijn levenskwaliteit is enorm verbeterd.

Sta je met je rug tegen de muur?
Zit je fysiek of mentaal erdoor?
Zoek je bezieling en een doel in dit leven?
Sta je er voor open en ben je bereidt er vol voor te gaan?

Dan raad ik zeker een traject bij Domien aan!

Read more

~ Milan Stoop - Trader

Domien is een klasbak.

In zijn aanpak zet hij jou als client centraal en wat jij nodig hebt. Hij hanteert raamwerken om jou als client richting en zingeving te geven in hetgeen je nastreeft. Hij  geeft veel houvast en zorgt met de juiste dosis commitment ervoor dat transformeren niet meer te stoppen is.

Ik heb hem leren kennen als iemand die continue bezig is met zijn eigen ontwikkeling, aan het bijschaven, vernieuwen en verbeteren van zijn eigen kennis en kunde. Door deze drive, deze passie en deze manier van leven en kijken, doorziet hij perfect wie jij bent. Hij geeft wat je nodig hebt om voorbij jouw eigen obstakels, te zien en te bewegen zodat je zelf groeit.

Mocht je vastlopen in verschillende uitdagingen in je leven, die effect hebben op je lijf, je doel in het leven, je relatie of je bedrijf dan kan ik Domien en zijn programma's en coaching van harte aanbevelen.

Thanks voor alle mooie momenten en inzichten vriend.

Read more

~ Pim Heymans - Zaakvoerder One Life Coaching & Digital Health Agency

Samenwerken met Domien was een erg verruimende ervaring in hoe alles samenhangt: geest, lichaam, spiritualiteit & bewustwording, ondernemen, relaties, etc.
Vaak confronterend maar net daar ligt ook zijn kracht. Hij heeft me geholpen mijn grenzen te verleggen terwijl hij me daarin draagt zodat het nooit aanvoelt als ‘too much’.

Read more

~ Benjamin Van Doorslaer - Company owner The Money Matrix

Domien laat mensen boven zich uitstijgen. Hij is gepassioneerd, heeft een sterke opinie en he walk's the talk als het gaat over mental health, gezondheid, fitness. Zijn inlevingsvermogen, eerlijkheid en steun zorgen mee voor onze jarenlange trainingen samen.

Read more

~ Renaat Berckmoes - Co-founding Partner of Fortino Capital Partners

Geweldige persoonlijke begeleiding! Domien motiveert mij tijdens elke training enorm en is gefocust om met zijn klanten het allerbeste resultaat te bereiken. Ik train al een aantal jaren met hem en het is nog steeds mijn wekelijkse afspraak die ik niet wil missen!

Read more

~ Werner De Vlieger - CEO Marylise Rembo & Fashion Group

“Gezien mijn sport accident van een aantal jaren geleden, is het belangrijk om niet in het 'wilde' weg te trainen en beter te luisteren naar mijn lichaam. Domien houdt rekening met de pijnlijke gebieden, laat je zien dat je kunt blijven trainen en verlegt je grenzen.
Hij heeft een heel persoonlijke aanpak en hij ontwikkelt zichzelf ook continue als persoon. Ook is de trainingsomgeving heel aangenaam.
Onze wekelijkse talks helpen ook goed om een reset te doen van mijn mind en ook daar de juiste knopjes te activeren.”

Read more

~ Marc Hoessels - Global Tax ERP leader & Senior Director, PwC Belgium

“Domien heeft 3 jaar mijn work-out sessies begeleidt. Voor mijn werk ben ik voortdurend en veel last minute onderweg. Een vaste afspraak om elke dinsdag na kantoor te trainen lukt niet. Domien vangt dit super goed op en zorgt altijd voor een oplossing.

Dikwijls onderweg zijn betekent regelmatig zitten in beperkte ruimtes. In auto’s, treinen en veel vliegtuigen. Mijn lichaamshouding is daardoor niet goed. Dat was het eerste wat Domien opmerkte.

Sinds onze eerste training samen werken we aan mijn houding, balans en lichaamssterkte. Het is een continue oefening, ik ben een work in progress. Het automatisme komt. Ik sta en loop rechter en als iemand een foto neemt, vlucht ik niet meer. Het is afzien, maar het werkt.

Read more

~ Peter Cramm - Risk & Claims Manager BeNeLux Geodis

Domien is meer dan 4j lang mijn coach geweest. Onze trainingen zijn een belangrijke aanvulling op mijn duurloop trainingen. Focus hierbij ligt op het verbeteren van mijn mobiliteit en flexibiliteit, dit in combinatie met krachtoefeningen. Hierdoor heb ik minder last van lage rugpijn en stramme spieren. Zijn trainingen zijn bovendien een goede hulp bij het ontstressen en het verbeteren van mijn mentale weerbaarheid en concentratie.

Ik was op zoek naar een coach met een sterke persoonlijkheid die voldoende flexibel is om mijn trainingen te kunnen inplannen in mijn drukke werkschema. Domien is een top professional die zijn kennis blijft uitbreiden en zijn inzichten blijft verdiepen.  Hierdoor zijn de trainingen zeer gevarieerd en toegespitst op de noden van de klant. De oefeningen die ik met hem doe, zou ik zonder zijn begeleiding niet correct kunnen uitvoeren. Bovendien worden zijn sessies gegeven in een mooie en rustige omgeving (M4teria te Zurenborg, Antwerpen), waar je discreet en individueel jouw oefeningen kunt uitvoeren. Kortom, een aanbeveling meer dan waard.’
Read more

~ Chris Staes - Managing Director/ Legal Representative HDI Global SE Belgium

“Ik heb Domien leren kennen in een fitness, waar ik ineens 24 sessies heb geboekt. Waarom 24 sessies?... ik heb al heel vaak een fitnessabonnement geboekt voor een jaar en telkens maar 3 keer geweest.

Maar, met Domien was het anders. Hij motiveerde me op een ongekende manier. Ik ben hem gevolgd tot uiteindelijk m4teria. Hij is mijn personal trainer voor reeds 6 jaar. Heb ik een kwaal ergens, hij weet er raad mee. En ja, hij slaat de spijker op de kop. Hij is rustig, motiveert me op zijn manier, iets wat ik dacht dat niemand zou kunnen. Ik heb alle vertrouwen in zijn kennen en kunnen, en dat gebeurt niet vaak. Dus, ik kan Domien echt aanbevelen aan iedereen. Thanks Domien.”

Read more

~ Serge Dal Bosco - Zaakvoerder Life Kompas

“Trainen met Domien is…
Helemaal anders dan mijn eerdere, meer statische ‘fitness’ ervaringen.

Het is dynamische beleving op alle vlakken. Domien is niet een zoveelste trainer die je wat oefeningen laat uitvoeren.
Hij geeft je een specifiek vormend en dynamisch plan dat impact heeft op je hele leven.
Ondanks een hernia in m’n rug en een zenuwprobleem in m’n bekken, ben ik al 3 jaar pijnvrij zonder medicatie.

Ik eet en drink bewuster en gezonder. Een belangrijk aspect is ook mijn zelfontplooiing.
Ben veel stressbestendiger en dat heeft een grote impact gehad op de slagkracht van mijn bedrijven. Ik weet dat Domien kan helpen en een mens z’n leven beter kan maken.”

Read more

~ Dirk Van Puymbroeck - Zaakvoerder Impasto Fijnschilders

Ik ben nooit zeer sportief geweest, en ik heb in de afgelopen jaren talloze keren onbezonnen beginnen sporten, om even snel terug op te geven. Meestal door een mix van gebrek aan motivatie en een resem aan klachten en kwetsuren na het sporten.

Dankzij Domien heb ik nu geleerd om op een veilige manier te sporten. Mijn houding is beter, mijn rugpijn verdwenen en mijn conditie stukken beter! Intussen ga ik met plezier wekelijks zonder klachten sporten.

Read more

~ Anthony Pierards - Company Owner Yummy Food Brands

“Een viertal jaren geleden werd ik na een knie en nekblessure doorverwezen door een behandelend arts naar een gerenommeerd kine-herstel programma in Antwerpen. Gezien mijn leeftijd en het feit dat ik geen top sporter ben werd ik als het zoveelste dossier onpersoonlijk behandeld en had ik niet het gevoel dat mijn herstel ernstig genomen werd.

Ik kreeg via een kennis het adres van Materia. Trainer Domien werd aan mij voorgesteld. Ik startte bij hem met een herstel programma waarbij hij de basis analyseerde van mijn probleem, niet enkel fysisch maar ook psychologisch. In plaats van alleen mijn blessure te behandelen heeft hij het probleem in haar geheel geanalyseerd. Dit betekende een volledig gedrags- en beweeg patroon reviseren en met de basis principes starten, zoals het corrigeren van de houding, looppatroon, voeding, de balans herstellen tussen voeding, werk, rust en op zoek te gaan naar de achterliggende psychische problematiek die constante pijn en blessures veroorzaakte. Verder maakte hij mij attent op de body-mind connectie die me vaak tegen mijn eigen barrières heeft doen oplopen. Ik had in die tijd een business coach die me een analyse gaf van mijn persoonlijke problemen hetgeen evenwel bij theorie bleef en me geen fysieke spiegel kon doen voorhouden waardoor onbewuste oude patronen bleven voort bestaan hetgeen geleid heeft tot een burn out. In de holistische aanpak van Domien creëerde hij oefeningen waarin in een micro moment tijdens een oefening mijn psychische barrière fysisch tot uiting kwam. Op dat moment had ik in een tastbare realiteit letterlijk zicht op een trauma dat zich voordeed in een eenvoudige praktische oefening waarin ik letterlijk tegen mijn eigen grens opliep.

Dit heeft in mijn onderbewustzijn een Aha Erlebnis teweeg gebracht waarna er eindelijk vooruitgang en verandering begon op te treden op een dieper niveau. Dus van enkel weten ging ik naar een dieper niveau van tastbaar begrip van het probleem. In een one on one coaching kan je niet wegvluchten of strategieën gebruiken om rond het issue heen een weg te vinden. Vluchten is dan een optie maar doorbijten heb ik gedaan met zijn hulp op dat moment.

Hij heeft me geleerd om te gaan met falen en terug opnieuw te proberen waardoor er resultaten kwamen. Hij had meer vertrouwen in mijn kunnen dan ik zelf had. Ik heb dan mijn eigen angst om te falen los kunnen laten en door de connectie die ontstaan was met mijn trainer ben ik hem gevolgd in de training zonder nadenken, waarna het me verbaasde dat ik meer kon dan ik zelf dacht. Zowel op fysisch als psychologisch vlak heb ik meer bereikt in deze coaching dan bij de psychologische bijstand die ik een tiental jaren gevolgd had. Het concept dat aangeboden wordt door Domien gaat veel verder dan lekker afzien in de sportclub en je dan goed voelen door toch een beetje bewogen te hebben in de hectische maatschappij.

Het betekent hulp krijgen van iemand die zich 100 procent inzet voor de diepgaande persoonlijke groei van cliënten. Dit vergt tijd en inzicht, voor de spiegel durven staan en geconfronteerd worden met eigen opgelegde grenzen. Ik heb bewondering voor het feit dat hij durft confronteren en verder gaat dan anderen, die in de veilige Westerse medisch verantwoorde toepassing blijven rondcirkelen.”

Read more

~ Veerle Boere - Notaris Veerle Boere

~ Ellen Streur - MetimeTeatime

1° Had je twijfels om vooraf te starten?

Ik had je ‘ontdekt’ via Instagram en ons eerste gesprek heeft verheldering gebracht waarom ik bij jou moest zijn. De financiële investering heeft ervoor gezorgd dat ik niet direct ja kon zeggen. Door de sessie die je gaf in de Glow Community van Laurentine is mijn vertrouwen gegroeid om er dan echt voor te gaan en dan heb ik het geld weten vrij te maken .

2° Wat was jouw situatie/probleem?

Bij het eerste gesprek waren het enkel klachten in de onderrug en bekken.

Op het moment dat ik effectief instapte, was ik fysiek en mentaal opgebrand. Ik was zeer prikkelbaar, snel uitgeput, ongelukkig, ik zag het bos door de bomen niet meer. Ik sliep te weinig, at weinig of ongezond, deed weinig tot geen beweging en een overvolle agenda.

3° Wat voor impact had dit op jou en je leven?

Ik had een overvolle agenda en miste kwalitatieve gesprekken met vrienden. Ik was moe en kon niet goed in interactie gaan. Ik begreep hen verkeerd of was niet meer empathisch. Als er alcohol bij kwam sliep ik nog slechter en was ik de volgende dag zeker niks meer waard. Daar had ik helemaal geen tijd voor dus werd dan gefrustreerd op mezelf.

Mijn band met mijn familie was moeilijk. Ik kon mijn vader nauwelijks verdragen en mijn band met mama was oppervlakkig. Ik vertelde hen zo min mogelijk over mezelf omdat ik geen zin had in hun mening. Ze begrepen me toch niet.

Doordat ik het bos door de bomen niet meer zag startte ik 100 dingen tegelijk maar maakte niets af. Met als gevolg dat niets de nodige tijd en energie kreeg om iets te kunnen worden. Ik miste voldoening in mijn werk en het idee nog niks bereikt te hebben.

Ik had elke dag last in mijn onderrug. Dit creëerde nog meer frustratie. Ik ging hiervoor al 2jaar naar een kine, de hoop had ik al opgegeven dat hij er echt iets aan kon veranderen. Het zal wel genetisch zijn. Dus ik ben mijn lichaam enkel maar minder gaan belasten, ik paste mijn jobfunctie aan zodat ik minder moest gaan heffen en ik deed vooral geen sport. Ik voelde me mentaal en fysiek zwak als 26 jarige.

Ik was kwaad op mijn lichaam en mezelf. Ik geloofde niet dat ik nog iets ging bereiken. Ik wist dat ik goeie ideeën had, maar ik ging nooit de energie of daadkracht hebben om ze in de wereld te zetten.

4° Hoe is onze samenwerking verlopen?

Het verschil is enorm. Mijn omgeving heeft al benoemd dat ik veranderd ben. Ze zien dat ik meer energie heb, dat ik milder ben en terug echt contact met hen maak. Mijn agenda is onder controle en ik heb alleen nog maar kwalitatieve momenten met mijn vrienden op de gepaste momenten.

Mijn prioriteiten liggen anders. In het verleden stonden mijn vrienden boven familie en nu staat mijn familie op één. Ze zijn een deel van mij. Mezelf ten volle accepteren kan ik alleen maar als ik hen ook accepteer.

Dit is enorm binnen gekomen tijdens dit traject. Ik heb met mijn mama een confrontatie gehad over geld, waar ik in de eerste reactie haar beschuldigde. Door de tools die ik bij jou heb geleerd heb ik dit kunnen shiften naar lessen die ik er zelf uit mocht leren. Dit gebeurde op één avond, waar ik anders weken gefrustreerd over had gelopen.

Ik vond de samenwerking super en wist altijd wat ik kon verwachten. Naast verschillende doorbraken heb ik vandaag nog steeds een routine en mindset die mij doet groeien. Ik sport meerdere malen per week en houd balans tussen mezelf en de ander. Daarnaast zorg ik voor gezonde voeding én dit allemaal omdat ik mijn doel helder heb. Iets wat ik eerst niet groot durfde te zetten, waardoor ik doolde door de vele ideeën in mijn hoofd. Nu weet ik precies wat er nodig is en haal ik hier mijn voldoening uit.

5° Zou je dit traject aanraden en aan wie?

Ik zou het zeker aanraden, ik heb het al met iedereen besproken waarvan ik denk dat het iets voor hen zou zijn. Toch denk ik dat iedereen er baad bij zou hebben. Jouw shift naar alleen mannen begrijp ik wel en ik denk dat je daarin nog sterker tot je recht zal komen.

6° Wat waardeer jij aan mij?

Ik heb het enorm gewaardeerd dat je me nooit veroordeeld hebt. Je gaf me enorm veel ruimte waarin alles kon en alles er mocht zijn. Je hoort het mensen vaak zeggen, maar het daadwerkelijk ervaren is een groot verschil.

Je kan goed aanvoelen wanneer ik verder kan en wanneer niet. Op bepaalde momenten heb je me getriggerd om dieper in een bepaalde oefening te gaan en op andere momenten net niet. Bij elke sessie en opdracht heb ik dan ook het gevoel er alles uitgehaald te kunnen hebben. Iets wat ook weinige zijn meegeven.

Je creëert een enorme veilige ruimte zodat ik mijn schaduw kanten kon ont-dekken en ze een plaats kon geven. Dit alles wordt ook heel concreet naar actie omgezet.

Ik heb na het traject even moeten landen, ik had schrik dat ik dit alleen niet ging kunnen volhouden. Maar dit lukt aardig. Het gewone leven raast er nog wel eens door en dan gebruik ik mijn kennis en tools zodat ik weer richting vind. Mega dankbaar ben ik met het traject en zeker zijn prijs waard. Het heeft alle aspecten van mijn leven een upgrade gegeven.

Nog veel succes met het verder delen van je kennis! Je maakt de wereld draagbaar, aangenaam én boeiend.

Read more

~ Sarah Maes - S'Object by Sarah Maes

“Domien has been a great motivator since I started with him about a year ago. His approach is personalized and usually very challenging. He focuses on balanced strength and creating a strong foundation in the whole body. The consistent refinement in the techniques has helped me to train more effectively with faster recovery and less back pain, not only in the personal sessions, but across all my workouts. As a result, I feel stronger and more motivated than ever!”

Read more

~ Alison Agresti - Global Marketing Manager Medical Materialise

Ik begon personal coaching bij Domien na de geboorte van mijn zoontje. Naast een drukke voltijdse job en mama zijn blijft er nog maar weinig tijd over voor mezelf, en wordt sport vaak aan de kant geschoven onder het mom van ‘geen tijd’, of ‘te moe’. Een persoonlijke afspraak zeg je echter niet zo snel af, welk maakt dat je toch snel een zekere consistentie opbouwt in je sportieve activiteiten. Bovendien ben je er zeker van dat elke inspanning rendeert, omdat je bewegingen nauwgezet geanalyseerd en gecorrigeerd worden zodat je lichaam en spieren steeds op de juiste manier gebruikt worden.

Ik heb voordien nooit aan fitness gedaan, en op mezelf van toestel naar toestel gaan om de standaard oefeningen uit te voeren zegt me maar weinig. Ik heb in het verleden intensief geturnd, en leg mij vandaag meer toe op dans. Hierdoor heb ik nood aan kracht, gecontroleerde dynamiek en lange spieren. Domien creëert dynamische oefeningen die er specifiek op gericht zijn om mijn lichaam in de vorm te krijgen die ik nodig heb. De oefeningen evolueren steeds en zijn afwisselend waardoor het interessant blijft en er continu uitdaging is. Al na enkele trainingen merkte ik een zichtbare verbetering van mijn vaak te doorgezakte houding. Ook mijn lichaamsbewustzijn verbetert nog steeds, waardoor ik meer vrijheid en zelfzekerheid ervaar in andere sporten.

De club heeft bovendien een heel aangename sfeer; huiselijk en voorzien van alle comfort. Na de training staat er steeds vers fruit en koffie klaar. Fijn om even tot rust te komen alvorens weer dat hectische leven in te duiken. Het interieur is met veel liefde vormgegeven en net als de club constant in evolutie. Een tweede thuis waar er toch even dat momentje voor jezelf te vinden is.

Read more

~ Valérie Raets - European MSc in Urbanism and Strategic Planning bij KULeuven / IUAV. POLO ArchitectsEMU.

“Na lange tijd van inactiviteit de raad opgevolgd om met Domien te starten. Is aangename ervaring en veilige doch super efficiënte manier om terug van niets naar iets te gaan. Na amper paar sessies terug meer kracht en een veel fitter gevoel, zonder de kleine kwaaltjes die je anders, zonder begeleiding, toch weer afremmen in je verder sporten.”

Read more

~ Christiane Van Gool - MelMath Agency

“Ik had er al een lange loopcarrière opzitten, van competitie atletiek over recreatief marathon lopen.
De laatste jaren ging dat wat moeizamer omwille van lichte rugklachten en terugkerende
verrekkingen in de hamstrings. Hoewel ik voorheen reeds wat fitness had gedaan, was ik niet zo vertrouwd met de vaste en losse apparatuur die voorhanden was in de gym.
Ik werd toegewezen aan Domien, die mij vertrouwd maakte met de aanwezige ‘tools’, en die samen met mij werkte rond ‘core stability’. Door deze wekelijkse lessen heb ik geen last meer van de rug, noch van de hamstrings. We werken ook rond loopgerichte oefeningen.

Anderhalf jaar geleden liep ik door een dom ongeval peesletsels op aan de rechter schouder,
waarvoor ik een operatie onderging. Deze ingreep werd gevolgd door een aantal maanden kiné. Na een lange revalidatie heb ik de oefeningen verder gezet met Domien. Hij helpt mij ook met het verder aansterken en functioneler maken van mijn rechter schouder.”

Read more

~ Claire Sneyers - Fysische geneeskunde en motorische revalidatie te AZ Monica

“2 Jaar geleden, ik weet de datum nog, staat in mijn heugen gegriefd, het was 3 oktober 2018.
Een zonnig weekend, was er helemaal klaar voor, de laatste voorbereidingen voor het schilderwerk in het appartement diende geregeld te worden. Maar naargelang de dag vorderde voelde ik mij meer en meer ziek worden, symptomen hoge koorts, grieperig, moe,…. Ok rust zal me wel helpen, maar helaas het ging van kwaad naar erger.
Huisarts heeft bloedstalen genomen met als resultaat dat mijn bloedwaarden zeer slecht waren. Met de dag geraakte ik verder weg.
Op 3 oktober heeft mijn zus mij gevonden thuis, de huisarts was er ook en heeft besloten dat ik onmiddellijk diende opgenomen te worden in de kliniek. Ondertussen was ik mijn niet meer zo bewust wat er aan de gang was, met als gevolg dat ik op intensieve care ben beland.
Er werd vastgesteld dat ik: endocarditis had, dit is een ontsteking van de binnenzijde van het hart en de hartkleppen. Endocarditis ontstaat meestal doordat bacteriën, via de bloedbaan, in het hart en op de hartkleppen terechtkomen. De bacteriën kunnen in het bloed komen via wondjes op de huid of in de mond, een ontsteking van de huid of van het tandvlees.
Herstel was zwaar, ik heb moeten vechten voor mijn leven. Daar niet alleen het hart getroffen was maar ook andere vitale lichaamsdelen waren aan het uitvallen.

Na 7 weken hospitaal, zware medicatie, is het resultaat dat ik goed was bevonden om thuis verder op krachten te komen. Eens thuis besefte ik met de dag wat een aanslag er op mijn lichaam had plaats gevonden. Medicatie eiste veel mijn lichaam, was moe, geen kracht, en ja terug leren lopen dat was het moeilijkste. Maar goed ik geef niet gewonnen na maanden leren luisteren naar het lichaam en energie halen uit kleine dingen kwam ik er terug bovenop.
Maar toch bleef bij mij die energie en kracht ontbreken, ik was een persoon die vooruit wilde en op eigen manier haar limieten te boven ging, nu diende ik te luisteren naar mijn lichaam en dat doe ik. Toch bij de laatste check-up is er gezegd dat dit alles wat ik heb doorstaan niet zonder een gevolg is: ik was een hart patiënte.
Okay, vragen kwamen in mij op, ik wilde gewoon leven, niet met het gevoel dat ik met een tijdbom leefde. Hoe kan ik meer energie krijgen? Dat was het meest belangrijke.

Door een gemeenschappelijke vriendenkring heb ik Domien ontmoet. Heb toen de vraag gesteld kan je mij helpen om dat energievermogen terug te krijgen?
Na mijn voor historie en in samenspraak met de cardioloog zijn wij het avontuur in december 2019 gestart.
Je stelt de vraag waarom? Domien komt heel rustig over, ik voel mij daar goed bij, dat geeft mij vertrouwen, geeft je ook psychisch, op zaken een andere kijk. Ook fysieke oefeningen die hij je geeft, legt hij duidelijk uit waarom, hoe en voor wat. Waar je gaat over denken en innerlijke kracht geeft om door te gaan
Ik kan je vertellen de eerste weken waren hel voor mij, ik had niets kracht, maar dan vond ik mijn oude terug, niet opgeven hoe moeilijk het ook fysisch was. Maar dan was Domien daar en die haalde het best in mezelf naar boven om die extra squat’s, plank, en zo veel meer nog te doen. Het uur ging voorbij, zonder dat je het besefte.
Maar enkel de persoonlijke begeleiding van Domien is niet genoeg, het is een opstap naar het volgende. Uithouding dat was 0.0. Zo ben ik langzaam begonnen op de loopband. En iedere keer ietsje meer, de grens verleggen. Maar toch naar het lichaam luisteren. Een andere levensstijl ingaande voeding, zonder dat je wordt opgedrongen. En dit is de stijl en visie waarom ik graag me laten begeleiden door mensen zoals Domien.
Vandaag zijn wij april, helaas in het Corvid-19 periode. Persoonlijke begeleiding 1 op 1 is weggevallen, maar het contact tussen Domien en mezelf niet. Het initiatief dat wordt genomen om iedereen sportief en gezond te houden valt in goede smaak. En geeft toch dat tikkeltje extra om te lopen, fietsen, wandelen,….

Met deze hoop ik dat ik iedereen die een moeilijke periode achter zicht heeft een extra duwtje kan geven om verder te gaan, maar het moet vanuit jezelf komen.
Maar samen met een goed coach, begeleider, vriend als Domien maakt het juist iets makkelijker.”

Read more

~ Nathalie Van Dyck - Customers Service Teamleader · Innovad SA

“Ik train intussen al een dikke 5 jaar met Domien en merk een duidelijke verbetering in mijn mobiliteit. Dankzij de kennis van Domien kan ik vandaag de dag mijn eigen lichaam beter inschatten. Waar ik vroeger regelmatig last had van blessures (knie) is dit vandaag de dag quasi volledig van de baan. Wanneer de pijn toch weer opduikt pakt Domien dit probleem meteen aan. Domien speelt steeds in op de noden van je lichaam zodat je ook in je andere hobby’s sterker voor de dag komt (voor mij is dit bij hockey). In iedere training zit voldoende variatie en het is een uurtje quality time voor mezelf waar ik heel veel energie uit put!”

Read more

~ Chiara De Vlieger - Marylise & Rembo Fashion Group

“Toen ik in 2015 voor de eerste keer een afspraak maakte bij Domien was mijn verwachting niet groot.
Ik had een zware discushernia in mijn onderrug en kon amper 100 m lopen, soms met behulp van krukken. Ik zou al blij zijn als ik een beetje in beweging kon blijven.

Sindsdien train ik wekelijks met Domien en is het ons samen gelukt om alles zodanig op te trainen dat er zo veel terug mogelijk is.

Lopen, sporten, aan kracht training doen, het kan allemaal en met momenten zelf zonder pijn.

Ik heb ook het vertrouwen terug gekregen in mijn lichaam en heb veel minder angst om ervoor te gaan.

Ik zal Domien daar altijd dankbaar voor blijven. Het niveau van zijn kennis, professionele aanpak en geduld zijn werkelijk uniek in de wereld van de fitness.”

Read more

~ Adèle Wechsler - Diëtist/Voedingsdeskundige

“Domien heeft me een andere, beter gezegd – ruimere visie op personal training gegeven. Eerst focus op houding zowel naast als tijdens de oefening, om dan van daaruit verder op te bouwen. Resultaat: door kleine aanpassingen in houding, grote verschillen in resultaat. Met andere woorden: TOP, ik ben pijn/last vrij en na al die jaren draag ik die mind set mee als ik op mezelf train.”

Read more

~ Karlien Plessers - INSIDR

“Werken aan de juiste technische uitvoering van oefeningen, hoe doseer je krachtoefeningen, hoe optimaliseer je de dynamische natuurlijke bewegingen…Domien coacht jou om een leven lang te bewegen en gezond te blijven. Geen shortcuts maar werken op lange termijn in de diepte. Domien heeft aandacht voor lichaam én geest en weet je te motiveren om vol te houden. Na meer dan vijf jaar samen te trainen, weet hij mij nog steeds te verrassen met nieuwe oefeningen en inzichten!”

Read more

~ Lyne H.

GET STARTED NOW!

APPLY FOR THE CALL

THE NUMBERS

17+ years

Experience in Physical & Mental Performance, Personal Leadership, Wellbeing, Vitality, Relationship Dynamics

350+

One-On-One Coaching Clients

1000+

Training Clients

25,000+

Hours of directly Changing people’s lives